SEG rekryterar och satsar på miljö och hållbarhet

Publicerad: 2 maj 2022

Hållbarhet och support

Som hållbarhetsansvarig arbetar du med SEGs hållbarhetsarbete. Hållbarhetsansvarig har en viktig roll i SEGs ambition att ytterligare stärka organisationens hållbarhetsprofil samt fortsatta utveckling inom hållbarhetsområdet.

Rollen innebär att du har stora möjligheter att utforma och påverka ditt eget arbete då ditt ansvar innefattar att skapa och driva på rutiner.

Arbetsuppgifter hållbarhet

 • SEG arbetar som branschorgan och en stor del av arbetsuppgiften är att stötta, utbilda och informera medlemsföretagen. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är dock att stötta och följa upp medlemsföretagens leverantörer i deras hållbarhetsarbete och ge dem support och hjälp med hur man uppdaterar all typ av information i E-nummerbanken.
 • Leda och samordna SEG medlemmarnas Hållbarhetsgrupp och också initiera nya projekt, lyssna och bidra till branschöverenskommelser och forskningsinitiativ och tydliggörande av branschens hållbarhetsarbete.
 • Du ansvarar för att bevaka rådande lagstiftning inom området med fokus på att förstå ändringar och implementera dessa i verksamheten.
 • Du ansvarar för omvärldsbevakning inom området.
  Detta görs genom branschmöten, tidningar och press, leverantörskontakter och andra kontaktytor.

Utbildning, Erfarenhet och Personliga egenskaper

 • Erfarenhet av att driva hållbarhetsarbete.
 • Erfarenhet från grossistverksamhet och elteknikprodukter är meriterande.
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav.
 • Körkort.
 • Relevant utbildning gällande hållbarhet i stort men extra viktigt är att du har erfarenhet av det praktiska hållbarhetsarbetet med leverantörsled.

För att lyckas i rollen tror vi att hållbarhet är ett viktigt ledord för dig. Miljö och Sociala frågor betyder något på riktigt. Viljan att förändra och förbättra ska alltid vara närvarande.

Vidare tar du stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter och utförandet av dessa samt är duktig på att planera och driva ditt arbete framåt.

Du är nyfiken och trivs i en föränderlig miljö som är spännande och viktig.

Vidare tror vi att du trivs med att arbeta självständigt samt med möjlighet att själv forma din roll.

Tjänsten är placerad i Stockholm men resor förekommer regelbundet i tjänsten.

Skicka din ansökan senast 2022-05-31 till Mårten Alrenius marten.alrenius@seg.se